Η ΑΥΓΗ

Υποκρισία και συγκάλυψη ευθυνών αντί για εξηγήσεις

Σφοδρές επικρίσεις στον πρωθυπουργό για τη συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Απόλυτα προσανατολισμένος στη συγκάλυψη ευθυνών, αντί να δώσει ειλικρινείς εξηγήσεις, παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα. Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τα σωματεία των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι επιλέγει τη στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισίας έναντι «της αλήθειας και της δικαιοσύνης, που αποτελεί σήμερα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Τσαπανίδου: Ασεβής, αδιάφορος, απαθής

Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε «αμέτοχος της μεγάλης εθνικής τραγωδίας και μοίρασε ευθύνες χωρίς αντίλογο, ενώ ο ίδιος δεν ανέλαβε καμία» σχολίασε επικριτικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η Πόπη Τσαπανίδου χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ασεβή, αδιάφορο και απαθή» παρά την εθνική τραγωδία, κατηγορώντας τον για ψέματα, υπεκφυγές και στρεψοδικία. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «πούλησε» το «παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με την Hellenic Train όταν ο δικός του υπουργός, ο κ. Καραμανλής. ήταν αυτός που τους χάρισε 600 εκατομμύρια». Παράλληλα, ξέχασε ότι ο γαλάζιος σταθμάρχης είχε «βύσμα» στη Ν.Δ. και επιτέθηκε στους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων. Συνέχισε το ψέμα πως δήθεν λειτουργούσε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, παρόλο που οι ίδιοι οι σταθμάρχες διέψευσαν τον υφυπουργό Μεταφορών σε πανελλήνια μετάδοση. Και τέλος, μετά το «σόου που έστησε», ανακοίνωσε εκλογές τον Μάιο «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή, τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Παππάς: Ομολογία ενοχής

Για «ομολογία ενοχής» έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς αναφορικά με τη σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Hellenic Train, την οποία ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί. Στον απόηχο της συνέντευξης στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάλεσε τον

Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για την περιβόητη σύμβαση «ποιες διαπραγματεύσεις έγιναν, ποιοι συμμετείχαν, ποιες επιστολές αντάλλαξαν. Πώς έκαναν “φτερά” 600 εκατ. ευρώ επενδύσεις και συστήματα ασφαλείας για τα οποία οι Ιταλοί είχαν δεσμευτεί να επενδύσουν».

Φίλης: Ιδεοληπτική εμμονή Μητσοτάκη με το άρθρο 16

Τέλος, ο Νίκος Φίλης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με αφορμή το άρθρο 16 κατηγορώντας τον για «ιδεοληπτική εμμονή». «Ούτε στους νεκρούς φοιτητές δεν έδειξε σεβασμό» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αφού τους εμφάνισε «περίπου ως απαιτούντες την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος! Το ίδιο τους τραυματίες ή διασωθέντες συμφοιτητές τους. Είναι ντροπή».

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ έκανε λόγο για «επικοινωνιακή διαχείριση ενός εγκλήματος» από τον Κ. Μητσοτάκη, που κατέληξε στην «αθώωση των πραγματικών ενόχων και στην επιδίωξη συνέχισης και επιτάχυνσης της ίδιας ακριβώς πολιτικής που προκάλεσε αυτό το έγκλημα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

el-gr

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

https://avgi.pressreader.com/article/281586654842227

AVGI SA