Η ΑΥΓΗ

Νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά της Συρίας

και την προσωπική του εικόνα θα ήταν μεγαλύτερο. Όμως τη βαρύτερη ζημιά μπορεί τελικά να υποστεί το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της Γαλλίας. Θα ακολουθήσουν τέσσερα χρόνια οργής, που κάθε φορά θα αναζητεί μια αφορμή για να ξεσπάσει; Η κυβέρνηση έχει μπροστά της έτσι κι αλλιώς και άλλες μεγάλες νομοθετικές προκλήσεις που ήδη διχάζουν. Νέοι νόμοι για το μεταναστευτικό και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα στα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας. Οι επόμενες συγκρούσεις μοιάζουν σχεδόν σίγουρες. Και το χειρότερο: Πώς θα μεταφραστεί αυτή η συσσωρευμένη οργή στις επόμενες εκλογές του 2027;

Τότε θα γίνει και ο τελικός λογαριασμός της θητείας Μακρόν. Και ίσως η Ιστορία να αποφανθεί ότι ήταν ένας τυχοδιώκτης που για να ικανοποιήσει τη δική του απεριόριστη ματαιοδοξία, δεν δίστασε να παίξει στα ζάρια την τύχη μιας ολόκληρης Δημοκρατίας.

Ηπολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης επιδρομή στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού της Συρίας, προκαλώντας κάποιες «υλικές ζημιές» στην εγκατάσταση, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Άμυνας.

Είναι η δεύτερη φορά που εξαπολύονται αεροπορικά πλήγματα εναντίον του συγκεκριμένου αεροδρομίου τον τρέχοντα μήνα και η τρίτη μέσα στους τελευταίους έξι μήνες. Η προηγούμενη επιδρομή έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Μαρτίου.

Τα ισραηλινά μαχητικά «εκτόξευσαν αριθμό πυραύλων» καθώς πετούσαν πάνω από «τη Μεσόγειο, δυτικά της Λαττάκειας, στις 03.55», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Συρίας. Οι δύο προηγούμενες επιδρομές είχαν αποτέλεσμα η εγκατάσταση να τεθεί εκτός λειτουργίας για αρκετές ημέρες.

Μέσω αυτού του αεροδρομίου, του δεύτερου μεγαλύτερου στη Συρία, φτάνει η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, που υπέστη βαρύ χτύπημα από τον καταστροφικό σεισμό με επίκεντρο τη Νότια Τουρκία την 6η Φεβρουαρίου, που άφησε πίσω δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στις δύο χώρες.

Η διπλωματία των ΗΠΑ επανέλαβε την Τρίτη πως απορρίπτει οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων με το καθεστώς του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, την ώρα που αραβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποκαθιστούν τις επαφές τους με τη Δαμασκό έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

«Δεν θα εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας με το καθεστώς Άσαντ, ούτε θα ενθαρρύνουμε άλλους να το κάνουν όσο απουσιάζουν αυθεντικές πρόοδοι προς μια πολιτική διευθέτηση» της ένοπλης σύρραξης στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ.

ΚΟΣΜΟΣ

el-gr

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

https://avgi.pressreader.com/article/281724093795699

AVGI SA