Η ΑΥΓΗ

Οπαδική επίθεση με μαχαίρι στο Εφετείο

Αλέκα Ζουμή

ευρωπαϊκή νομοθεσία». «Νέες περιπέτειες και νέες καθυστερήσεις λοιπόν έρχονται. Αλλά ποιος νοιάζεται; Αφού από το 2019 και μετά το Δημόσιο πληρώνει στον εργολάβο αποζημιώσεις για την καθυστέρηση που το ίδιο προκαλεί, ύψους σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ τον μήνα. Η ίδια ιστορία με τις καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα και τα εκατομμύρια που χαρίζουν στους ιδιώτες επαναλαμβάνεται και στο μετρό» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση πέρασε fast track τροπολογία από τη Βουλή η οποία δίνει τη δυνατότητα στην Αττικό Μετρό να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου του μετρό Θεσσαλονίκης στον ανάδοχο του βασικού έργου για χρονικό διάστημα έως και τρία χρόνια.

Μια προμελετημένη επίθεση με οπαδικά κίνητρα, και μάλιστα μπροστά στα μάτια των αστυνομικών Αρχών, έγινε χθες στα δικαστήρια, επιβεβαιώνοντας ότι το κακό οπαδικό κομμάτι παραμένει… ολοζώντανο εκεί έξω, παρά τα μεγαλόσχημα λόγια των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί ομάδα περίπου είκοσι ατόμων επιτέθηκε και μαχαίρωσε άνδρα που έβγαινε από το Εφετείο μαζί με τον δικηγόρο του. Το θύμα της επίθεσης τραυματίστηκε στον μηρό και αφού άνδρες των ΜΑΤ του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οπαδούς του Παναθηναϊκού που είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη επίθεση κατά ατόμου εμπλεκόμενου σε δίκη για οπαδικό επεισόδιο το οποίο συνέβη στο παρελθόν, για την ακρίβεια πριν από τέσσερα χρόνια στο Ίλιον. Η επίθεση έλαβε χώρα επί της οδού Λουκάρεως και μπροστά στα μάτια των ανδρών μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, που δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να την αποτρέψουν και αρκέστηκαν στη ρήξη φωτοβολίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα: «Στο πλαίσιο αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε σε παρακείμενη οδό από ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα». Πρόκειται για έναν 19χρονο, έναν 27χρονο, έναν 25χρονο και έναν 36χρονο. Μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο οι αστυνομικοί ακινητοποιήσαν στην οδό Βατάτζη, βρήκαν και κατάσχεσαν κοντάρια, κουκούλες και άλλα αντικείμενα. Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

el-gr

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

https://avgi.pressreader.com/article/281771338435955

AVGI SA