Η ΑΥΓΗ

Εκδικήθηκαν γιατρό για τη συνδικαλιστική δράση της

Στις 12 Οκτωβρίου 2022 ο Θάνος Πλεύρης είχε απειλήσει την Αργυρή Ερωτοκρίτου και τους συναδέλφους της πως «εσείς με την ντουντούκα δεν χωράτε στον δρόμο μας». Σήμερα η απειλή αυτή γίνεται πράξη

Του ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πιστοί στο πνεύμα εκδίκησης και αυταρχισμού που διέπει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» προχώρησαν σε μία προκλητική δίωξη της γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου λόγω της συνδικαλιστικής δράσης της. Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο προαύλιο του «Ευαγγελισμού» καθώς ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στέκεται στο πλευρό της.

Ωστόσο απέναντί τους βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν άφησαν τους υγειονομικούς να μπουν στο... νοσοκομείο.

Τελικά, οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στον προαύλιο χώρο και διαδήλωσαν για την άδικη απόφαση της διοίκησης του «Ευαγγελισμού». Η ΟΕΝΓΕ, με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. «Επαναλήφθηκε δηλαδή το ίδιο με τον Απρίλιο 2020, που η κυβέρνηση είχε στείλει αστυνομικούς να εισβάλουν στο προαύλιο του “Ευαγγελισμού” για να πατάξουν τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ» τονίζει η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ υπογραμμίζει ότι ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε «απών», για να αποφύγει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ και των λοιπών φορέων.

Μετακίνηση διότι δεν συνεμορφώθη

Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέχρι πρότινος επικουρική στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μετά τη συνήθη νόμιμη διαδικασία προκήρυξης θέσης Επιμελητή Β’ και μετά από κρίση/επιλογή από το αρμόδιο συμβούλιο, κατέλαβε θέση Επιμελητή Β’ στον «Ευαγγελισμό». Στις 13 Μαρτίου παρουσιάστηκε και ορκίστηκε, και με επίσημο έγγραφο του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκε στην E’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου. Μετά την ενημέρωσή της γι’ αυτή την τοποθέτηση παρουσιάστηκε στην E’ Παθολογική Κλινική. Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 14 Μαρτίου, της κοινοποιήθηκε αιφνιδίως έγγραφο του διοικητή Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, με το οποίο αναιρείται το έγγραφο του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και την τοποθετεί εκτός νοσοκομείου, στην πρώην Πολυκλινική. Ο διοικητής επικαλέστηκε το επιχείρημα των «επιγενόμενων αναγκών», ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός δεν πείθει. Η Πολυκλινική δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με τον «Ευαγγελισμό», αντιθέτως έχει περιορισμένο έργο, κυρίως συνταγογραφήσεις.

Μάλιστα, ο Α. Γρηγορόπουλος με ανάρτησή του επιχείρησε να συκοφαντήσει όσους αντέδρασαν, κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστές που διεκδικούν προνομιακή μεταχείριση να διαλέγουν πού θα πάνε και όχι εκεί που έχει ανάγκη το νοσοκομείο». Βέβαια, η επιλογή που έκανε η Α. Ερωτοκρίτου να υπηρετήσει ως μάχιμη γιατρός και να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής και σε μία κλινική από την οποία παραιτούνται συνεχώς υγειονομικοί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ευνοϊκή επιδίωξη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει περάσει ούτε μήνας που λόγω των ελλείψεων στη συγκεκριμένη κλινική μετά την παραίτηση δύο επιμελητών μετακινήθηκαν γιατροί από άλλες παθολογικές κλινικές για να καλύψουν τα κενά. Άρα υπάρχει ανάγκη στον «Ευαγγελισμό».

Στις 12 Οκτωβρίου 2022 ο Θάνος Πλεύρης, η Μίνα Γκάγκα, η Ζωή Ράπτη, ο Κώστας Τασούλας και η Μαριάννα Λάτση έδωσαν το «παρών» στην κυβερνητική φιέστα για τα εγκαίνια των ΤΕΠ στο «Γ. Γεννηματάς». Εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί και στην πρώτη γραμμή ήταν η Αργυρή Ερωτοκρίτου. Τότε ο υπουργός Υγείας είχε πει από το μικρόφωνο ότι «εσείς με την ντουντούκα δεν χωράτε στον δρόμο μας». Σήμερα η απειλή αυτή γίνεται πράξη.

KΟΙΝΩΝΙΑ

el-gr

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

https://avgi.pressreader.com/article/281779928370547

AVGI SA