Η ΑΥΓΗ

Οι δημοσιογράφοι επιτελούν το καθήκον τους και κρίνονται

από τη ζωή ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Βασίλης Νικολόπουλος σε ηλικία 95 χρόνων. Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1949. Εργάστηκε στην Καθημερινή, στο Έθνος, στο ΑΠΕ, ενώ το 1970 αναλαμβάνει αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Τα Νέα, από όπου φεύγει μετά από 40 χρόνια, το 2010, ως σύμβουλος έκδοσης. Υπήρξε τακτικό μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και ισόβιο εταιρικό μέλος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Μέχρι το τέλος ήταν σύμβουλος έκδοσης της ιστοσελίδας reporter.gr. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στις 12.30 μ.μ, από τον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

στον υπουργό Προ.Πο. Τάκη Θεοδωρικάκο, στη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όλγα Γεροβασίλη και στον αναπληρωτή τομεάρχη και υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Θανάση Κατερινόπουλο θέτουν πολίτες και δημοσιογράφοι στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο», απόψε στις 11.30 στον ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη στέκεται η ΕΣΗΕΑ, καταδικάζοντας «την απόπειρα εκφοβισμού που δέχθηκε ο δημοσιογράφος» λίγες ώρες μετά τη μετάδοση της συνέντευξης του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ αφορά συνθήματα που έγραψε η ομάδα Ρουβίκωνας έξω από το σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη στο Χαλάνδρι. «Άγνωστοι, που υπογράφουν ως Ρουβίκωνας, έγραψαν χθες το βράδυ απειλητικά συνθήματα στην εξώπορτα της οικίας του συναδέλφου» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ αναφερόμενη στο σύνθημα «Το αίμα είναι ποτάμι» - «και οι εκπομπές δεν το ξεπλένουν».

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της τονίζει «προς κάθε κατεύθυνση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΒΟΥΛΑ

ΚΕΧΑΓΙΑ-ΝΙΚΟΣ ΣΒΕΡΚΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΣΙΧΛΕΤΙΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΥΠΑΚΗΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ Μεσημεριανό Μαγκαζίνο ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

ΤΖΟΥΛΗ ΤΣΙΓΚΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΚΕΡΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΛΑΚΗΣ

ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΜΑΡΙΑ ΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΚΛΑ ΤΣΕΛΕΠΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ «Μια μέρα σαν σήμερα» ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ «Υγεία Στο Κόκκινο» ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΑΡΛΗΣ «Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες» ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ «Μια μέρα σαν σήμερα»

των δημοσιογράφων δεν θα περάσει. Οι πράξεις βίας δεν θα σταθούν εμπόδιο στο έργο τους. Οι δημοσιογράφοι επιτελούν το καθήκον της ενημέρωσης των πολιτών και κρίνονται καθημερινά από αυτούς».

Εξω από το σπίτι του δημοσιογράφου και πρώην πολιτικού Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε

ομάδα μελών του Ρουβίκωνα με αφορμή τη συνέντευξη-ξέπλυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ομάδα έγραψε συνθήματα στον περιβάλλοντα χώρο και στη συνέχεια ανέβασε την εξής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μετά τα Τέμπη, η κοινωνική βάση σήκωσε κεφάλι και τη φοβήθηκαν. Γι’ αυτό και έτρεξαν σωρηδόν να γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, νομίζοντας πως η κοινωνία τρώει σανό. Ό,τι έγινε στα Τέμπη, όσο κι αν κοπανιούνται, δεν ξεπλένεται κι ούτε μπορούν να κρυφτούν οι υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος. Κανένα κανάλι και καμία εκπομπήπλυντήριο, όπως οι “Πρωταγωνιστές” του Θεοδωράκη, δεν μπορούν να θολώσουν πια το τοπίο και να βγάλουν καθαρούς τους υπεύθυνους του εγκλήματος των Τεμπών».

MEDIA

el-gr

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

2023-03-23T07:00:00.0000000Z

https://avgi.pressreader.com/article/281921662291315

AVGI SA